Wilt u aan de slag met de (Nederlandse) taalvaardigheid van uw medewerkers? In januari en februari 2024 is er weer een nieuwe openstelling voor de subsidieregeling Tel mee met Taal gepland. Vanuit Tel mee met Taal is er dan weer subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid.

Activiteiten
Er kan subsidie worden aangevraagd voor het verbeteren van taal- en/of rekenvaardigheden. In 2024 komen ook activiteiten gericht op het verbeteren van digitale vaardigheden in aanmerking.

Voor wie
De doelgroepen die in aanmerking komen om subsidie aan te vragen zijn: Werkgevers, scholen, bibliotheken, instellingen voor jeugdgezondheidszorg en voorschoolse voorzieningen.

Hoogte van de subsidie

Voor werkgevers bedraagt de subsidie €1.500,- per medewerker met een maximum van € 125.000,- per werkgever.

Ook als je al eerder subsidie hebt ontvangen van Tel mee met Taal kan je  subsidie aanvragen.

Aanvragen is alleen tussen 1 januari en 29 februari mogelijk. Indien er meer aanvragen zijn dan budget zal er worden geloot.

De afgelopen jaren heb ik meerdere aanvragen verzorgt samen met verschillende Taaladviseurs. Wilt u meer informatie over de regeling of zoekt u een geschikte Taaladviseur bij u in de buurt? Neem dan contact met mij op.